Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

AnasayfaAnasayfa  PortalliPortalli  AramaArama  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

Paintshop Pro'dan resimlere sim ekleme

2 posters
YazarMesaj
İremmm
-α∂мιη-
-α∂мιη-
İremmm

Paintshop Pro'dan resimlere sim ekleme Empty
MesajKonu: Paintshop Pro'dan resimlere sim ekleme   Paintshop Pro'dan resimlere sim ekleme Icon_minitimeÇarş. 12 Mart 2008 - 16:50

Arkadaşlar öncelikle bunları yapabilmek için PaintshopPro8/9 ve Animation Shop'a ihtiyacımız var..İnternetten ücretsiz indirebilirsinz.Kısa bir sürede iniyor..
Paint Shop Pro = PSP
Animation Shop Pro = ASP

1) Resmimizi psp ye alıyoruz.. File > open > resmimizin olduğu klasör
ben bu resmi kullanacağım
Paintshop Pro'dan resimlere sim ekleme 2vn3oe9

2) layer tablomuzda resmimiz background görünüyor. mouse un sağ tuşuna tıkladığımız zaman promote background layer e tıklayarak ismini raster 1 olarak tıklıyoruz.. ve sonra sağ tuşa tıklayarak 2 kere duplicate yapıyoruz. layer sayımız 3 oldu.
üstteki 2 layerin gözünü kapatıyoruz..
Paintshop Pro'dan resimlere sim ekleme 43wy1sm

3) raster 1 adlı layerimizin üzerine geliyoruz işlemimize buradan başlıcaz.
sol taraftaki menüde üstten 5. sıradaki Freehand selection tool a tıklıyoruz. yeşil bir kement görünümünde olacak Wink
Paintshop Pro'dan resimlere sim ekleme 4dywmjt

4) Işıltı ekleyeceğimiz yerleri elimizi SHİFT tuşundan kaldırmadan belirliyoruz. Elimizi SHİFT tuşundan çekip farklı bölgeler belirlediğimizde bir önce belirlediğimiz yer kaybolur. bunu engellemek için elimizi SHİFT tuşundan kaldırmadan yapıyoruz

5) raster 1 layerimizin üzerinde iken (tabii diğer layerlerin gözü kapalı olacak)yukardaki menü sırasından Adjust> Add/Remove Noise>Add noise e tıkladığımız zaman karşımıza aşağıdaki tablo çıkar..
Paintshop Pro'dan resimlere sim ekleme 4d7gw1i

6) tüm layerler için aynı işlemi tekrar edicez. unutulmaması gereken şey hangi layerin üzerinde isek onun gözünün açık diğer layerlerin gözünün kapalı olması gerektiğidir. yukarıda her layer için değerleri yazdım.

7) bunları uyguladıktan sonra 3 layerimizinde gözünü açıyoruz.. File > save as diyerek PSD formatında kayıt ediyoruz.

Cool kayıt ettiğimiz resmi ASP de açarak File > save as diyerek gif formatında kayıt ediyoruz tabii dilerseniz kayıt etmeden önce resmimizin boyutunu küçültebilirsiniz. bunu daha önceki derste anlatmıştım oradan bakabilirsiniz Wink) hepinize kolaylıklar diliyorum..
Resmin aldığı son durum =
Paintshop Pro'dan resimlere sim ekleme 2ev9e9d
!pınar!
-α∂мιη-
-α∂мιη-
!pınar!

Paintshop Pro'dan resimlere sim ekleme Empty
MesajKonu: Geri: Paintshop Pro'dan resimlere sim ekleme   Paintshop Pro'dan resimlere sim ekleme Icon_minitimeC.tesi 15 Mart 2008 - 19:12

ben becerdim yaptım Very Happy

Paintshop Pro'dan resimlere sim ekleme
1 sayfadaki 1 sayfası